Vom Bleiben

Kuvat: Andregiesemann.com

Vom bleiben -kuvasarjan takaa löytyvät valokuvaajat André Giesemann ja Daniel Schulz. Saksan yökerhomeininki on jotain aivan muuta kuin lintukodossa, mutta on näissä siitä huolimatta jotakin tuttua.

Kuinka helppo onkaan kuvitella tiloihin satoja ihmisiä, spotti- ja strobovaloja, hien ja hajuvesien sekainen hengitysilma sekä alkavia ja päättyviä elämänjaksoja. Kuvat on otettu hetkenä, jona kansa on siirtynyt elämässään eteenpäin ja valot laitettu päälle. Rumaa ja kaunista.

Yhdessä elämänvaiheessa olin vakuuttunut siitä, että minun olisi kuulunut syntyä Saksaan. Se alkoi ehkä rakkaudestani Berliiniin, mikä löytyi syrjäisestä, turistien kansoittamattomasta kuppilasta. Törmäsimme siellä maahan muuttaneeseen, muistaakseni australialaiseen ohjaajaan, joka tiesi kertoa ohjaamansa dokumentin näkyvän myöhemmin samana vuonna Ylellä. En kuolemaksenikaan muista ohjaajan nimeä, saati dokumenttia, mutta se taisi liittyä jollakin tapaa Mannerheimiin.

Toisaalta se saattoi myös alkaa saksalaisesta perheestä ja pitkistä maanteistä, joita reunustivat Suomen mittapuulla järjettömän suuret ja humisevat tuulimyllyt. Siitä kylästä, joka jossakin vaiheessa täyttyi YK:n koulutusta käyvistä sotilaita ja jonka katuja ei edes Google ole käynyt kuvaamassa.

Pidän saksaa kauniina kielenä. Sen kauneus muodostuu luultavasti luvattoman monikonsonanttisista sanoista ja kieliopin vaikeudesta. Olen unohtanut akkusatiivi-, datiivi- ja genetiivitaivutukset sekä lauseopin, mutta osaan edelleen taivuttaa suussani sanat oikeanlaisiin olomuotoihin ja ymmärrän vielä jonkin verran puhetta. Ensi syksynä toivottavasti enemmän, jos saan mahdutettua aikatauluuni saksan kursseja.

Totta puhuakseni, rakkauteni saattoi alkaa myös niistä saksalaisista, jotka ajelivat kylällämme vanhalla autolla, jonka takatuulilasiin oli kirjoitettu Metallican logoa varioiden ”Makkara”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: